Program učenja stranog jezika za odrasle
Polaganje ispita bez pohađanja tečaja

Testiranje za izdavanje Svjedodžbe o razini znanja stranog jezika (engleski i njemački jezik – opći) bez pohađanja tečaja održava se svakog ponedjeljka.

za prijavu za testiranje ili dodatne informacije obratite se na mail: stranijezici@velegs-nikolatesla.hr

 


Program učenja stranog jezika za odrasle

Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću organizira program učenja stranog jezika za odrasle. Da bi tečaj započeo potrebno je formirati skupinu. Po završetku stupnja polaznici dobivaju svjedodžbu o završenom stupnju znanja koja se upisuje u elektroničku radnu knjižicu. Nastava će se održavati u prostorijama Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću sa mjestom održavanja u Gospiću, Otočcu i Senju.

Molimo sve zainteresirane da popune sljedeći obrazac: https://goo.gl/forms/wLcHJyY9bDFAEOEh1

Detalje o tečaju pročitajte ovdje

Svjedodžbu mogu dobiti i kandidati koji nisu polaznici nastave / tečaja polaganjem ispita za jedan od 6 stupnjeva  (A1, A2, B1, B2, C1 i C2).

Molimo sve zainteresirane za polaganje ispita bez pohađanja tečaja da ispune prijavnicu: https://goo.gl/forms/gkmDZs8r1MRwUD4K3

Detalje o polaganju ispita bez pohađanja tečaja pročitajte ovdje


Program učenja stranog jezika za odrasle
Obavijest o testiranju

Testiranje polaznika programa učenja stranog jezika ENGLESKI I NJEMAČKI – OPĆI radi utvrđivanja stupnja znanja održati će se u ponedjeljak 22.01.2018. s početkom u 17:00 sati u prostorijama Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću s mjestom održavanja u Gospiću (predavaonica br.6), a u utorak 23.01.2018. s početkom u 17:00 sati s mjestom održavanja u Otočcu (predavaonica br.2).

Svi polaznici koji posjeduju potvrdu/svjedodžbu o položenom stupnju znanja po Europskom referentnom okviru za jezike (A1-C2) dužni su istu donijeti u vrijeme testiranja.


Od slijedećeg proljeća program za turističkog vodiča moći ćete završiti na Veleučilištu

Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću dobilo je rješenje o imenovanju članova komisije koju potpisuje ministar turizma Gari Capelli i kojim se imenuje komisija za polaganje ispita za turističkog vodiča, čime se Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću omogućuje provođenje stručnog programa za turističkog vodiča.

Nastavni program kao i svi ostali detalji programa biti će objavljeni u veljači 2018., a očekuje se velik interes za ovaj stručni ispit jer je Veleučilište zaprimilo brojne upite o mogućnosti realizacije istog pa sada i stanovnici Like zainteresirani za posao turističkog vodiča neće morati putovati u mjesta udaljena i više od 100 kilometara kako bi se kroz posao turističkog vodiča uključili u turizam.


Podijeljeni prvi certifikati na stručnom skupu o
uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću, 24. studenog 2017., pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave i Ličko-senjske županije održan certificirani stručni skup na temu Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka kojom se regulira zaštita osobnih podataka građana Europske unije. Stručni skup na njegovom uvodnom otvorenom dijelu otvorila je dekanica Veleučilišta “Nikola Tesla” dr.sc.Vlatka Ružić a prisutnima su se obratili Ana Stilinović Rukavina ispred pokrovitelja Ličko-senjske županije, predsjednik Vijeća HAKOM-a dr.sc.Dražen Lučić, Marija Pušić iz Agencije za zaštitu osobnih podataka i doc.dr. sc.Marija Boban sa Pravnog fakulteta u Splitu.

Nakon uvodnih obraćanja održan je panel pod nazivom “Nova EU Uredba 2016/679 i njeno značenje za javni i privatni sektor u Republici Hrvatskoj” u koj su sudjelovali dr.sc.Dražen Lučić, doc.dr.sc. Marija Boban i Igor Vulje iz AZOP-a. Na panelu koji je moderirao doc.dr.sc.Zlatko Ćesić moglo se čuti da se radi o Uredbi koja će se izravno primjenjivati u državama članicama Unije bez potrebe za dodatno prenošenje u nacionalno zakonodavstvo te da ista propisuje visoke kazne za sve one koji ju ne budu propisno provodili. Konstatirano je da je riječ je o velikoj promjeni u pristupu zaštiti osobnih podataka te da su tehnološke promjene koje je potrebno napraviti na području djelovanja IT-a i informacijske sigurnosti samo dio zahtjeva koje treba ispuniti. Veliki dio zahtjeva odnosi se na promjenu pristupa korištenju osobnih podataka. A to se odnosi i na ostale poslovne jedinice unutar tvrtke. Marketing i prodaja, na primjer, moraju striktno definirati koje podatke prikupljaju te kako i zašto ih obrađuju. Odjel za ljudske resurse mora zaštititi osobne podatke vlastitih djelatnika. Odjeli financija i nabave moraju uskladiti svoje aktivnosti sa zahtjevima Uredbe.

Riječ je o opsežnom poslu i očigledno je da će velikim korisnicima osobnih podataka trebati kompleksna tehnološka rješenja, ali i promjena poslovnog modela. Takvo što traži puno vremena, a na raspolaganju je nešto manje od godinu dana.

Nakon uvodnog dijela konferencije u radnom dijelu polaznici su upoznati sa detaljima Uredbe te su im podijeljeni certifikati o sudjelovanju na stručnom seminaru.