
Održana treća Peer-to-peer radionica Culinary trail projekta
U organizaciji REGLO-a danas je održana treća peer-to-peer radionica u sklopu #CulinaryTrail projekta. Današnja radionica održana je zajedno s kreatorima politike u cilju prikupljanja prijedloga politike pregledom izvješća o SWOT analizi i identificiranjem načina za rješavanje i ublažavanje utvrđenih izazova.
Identificirana su četiri područja fokusa, svakako sa specifičnim prijetnjama i slabostima izvedenim iz izvješća SWOT analize.
- Područje 1: Demografski problemi: Koji su najtrajniji demografski problemi manjina u dunavskoj regiji?
- Područje 2: Infrastrukturna prisutnost: Koje su prednosti i nedostaci infrastrukturnih karakteristika manjinskih skupina?
- Područje 3: Očuvanje kulinarskog značaja i baštine: Koje su prednosti i nedostaci očuvanja kulturne baštine?
- Područje 4: Pristup financiranju: Koje su prednosti i nedostaci pristupa financiranju manjinskih skupina?
Nakon uvodnog predstavljanja #CulinaryTrail projekta kojeg je održala Jasmina Jakomin (SASS), Martin Dujčak (TUKE) održao je vrlo informativnu prezentaciju rezultata SWOT analize s druge P2P radionice. Glavni dio radionice vodio se u dvije grupe u kojima su kreatori politike zajedno s partnerima projekta razgovarali o spomenutim temama kroz prikaze dobre prakse i dobra rješenja iz različitih zemalja. Rezultati rasprave i prijedlozi politike predstavljeni su na kraju radionice, a poslužit će kao osnova za razvoj sveobuhvatne strategije i odgovarajućih akcijskih planova za podršku očuvanju i promociji kulinarske baštine.