fbpx
Back

Ured za razvoj karijere Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću osnovan je kako bi se studentima omogućilo upoznavanje s različitim mogućnostima profesionalnog razvoja te stjecanja znanja i vještina potrebnih za ostvarenje vlastitih profesionalnih potencijala.

Razvoj vještina upravljanja karijerom te povećanje zapošljivosti i konkurentnosti studenata na tržištu rada ostvaruje se kontinuiranim provođenjem savjetodavnih, informativnih, edukativnih i istraživačkih aktivnosti.

Glavne aktivnosti Ureda:

  • Karijerno savjetovanje, individualno ili grupno, s ciljem pružanja podrške studentima u razvijanju vještina upravljanja karijerom, istraživanja karijernih mogućnosti te povezivanje s potencijalnim poslodavcima
  • Informiranje studenata o mogućnostima zapošljavanja i usavršavanja te informiranje učenika završnih razreda srednjih škola o studijskim programima
  • Ostvarivanje suradnje s poslodavcima i njihovo povezivanje sa studentima u svrhu organizacije obavljanja kvalitetne stručne prakse
  • Organiziranje i provođenje edukativnih radionica i predavanja namijenjenih razvoju komunikacijskih vještina te vještina upravljanja karijerom
  • Sustavno praćenje tržišta rada, praćenje zapošljavanja bivših studenata kao i koordinacija pri razmjeni iskustava članova Alumni kluba Veleučilišta i studenata.

Ukoliko ste student, javite nam se:

  • ako trebate informacije o različitim studijskim programima
  • ako vas zanima kako dobro pripremiti životopis i molbu za posao
  • ako želite isplanirati vlastitu karijeru
  • ako se želite lakše povezati s poslodavcima.

 

Termin za individualno savjetovanje možete zatražiti putem e-maila karijere@velegs-nikolatesla.hr, telefona (053 652 307) ili dolaskom u Ured (soba 11).

Održana predavanja na temu “Izrada završnog rada” i “Obavljanje stručne prakse”

U organizaciji Ureda za razvoj karijere 23. veljače 2023. godine na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću predavači Ivana Arbanas i Mile Vičić održali su predavanja na temu: “Izrada završnog rada” i “Obavljanje stručne prakse.”

Predavanja su bila organizirana za redovne i izvanredne studente treće godine preddiplomskih stručnih studija Veleučilišta. Tijekom predavanja studenti su imali priliku slušati o metodologiji izrade završnog rada, tehnici oblikovanja završnog rada kao i važnosti stručne prakse u obrazovanju i razvoju karijere.

Nakon predavanja studenti su se aktivno uključili u raspravu postavljajući pitanja o organizaciji obrane završnog rada, kao i obavljanju stručne prakse. Bila je to prilika da naši studenti poslušaju korisne informacije, postave pitanja te podijele svoja iskustva. Prema aktivnom sudjelovanju okupljenih studenata zaključujemo da je predavanje bilo poučno i zanimljivo.

Zahvaljujemo studentima i predavačima Veleučilišta koji su se odazvali našem pozivu za sudjelovanje na predavanjima koja su bila vezana uz izradu završnog rada i obavljanje stručne prakse.

Predavanja: “Izrada završnog rada” i “Obavljanje stručne prakse”

U organizaciji Ureda za razvoj karijere Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću dana 23. veljače 2023. (ščetvrtak) s početkom u 17:00 sati u predavaonici 6 na Veleučilištu održat će se sljedeće predavanja:

1. Metodologija izrade završnog rada
Predavanje je namijenjeno studentima treće godine Poslovnog, Prometnog i Upravnog odjela Veleučilišta. Predavanje će održati Ivana Arbanas, mag. oec., predavač

2. Tehničko oblikovanje završnog rada
Predavanje je namijenjeno studentima treće godine Poslovnog, Prometnog i Upravnog odjela Veleučilišta. Predavanje će održati Mile Vičić, mag. oec., predavač

3. Važnost stručne prakse u obrazovanju i razvoju karijere
Predavanje je namijenjeno studentima treće godine Poslovnog, Prometnog i Upravnog odjela Veleučilišta. Predavanje će održati Ivana Arbanas, mag. oec., predavač – Voditelj Semestralne stručne prakse na Poslovnom odjelu Veleučilišta.

Pozivaju se studenti da u što većem broju prisustvuju navedenim predavanjima.